woensdag 5 augustus 2015

En weer een paar 100 km verder ....

Inmiddels weer wat meer gefietst en wat ervaringen rijker. Van de geteste banden blijkt de Schwalbe Kojak (35mm) de snelste, de Marathon Racer (40mm) de minst snelle. Bochten naar rechts bleven problematisch, vooral als er op een kruispunt moest gestopt worden en ik opnieuw moest vertrekken. Niet alleen vanwege het grote voorwiel, maar ook omdat ik een rechtstreekse kettingaandrijving had van de derailleur naar het crankstel. Die is dus nu weer omgeleid met een extra kettingrol (zoals de fiets standaard wordt geleverd) en nu gaat het afslaan naar rechts weer prima.


De kettingwielen van Raptobike blijken niet meer leverbaar te zijn, Elan gebruikt nu die van Flevobike. Ik had ook nog graag een klapstuurtje geprobeerd, maar dat van Raptobike is ook niet meer leverbaar. Elan gaat daar nu die van Challenge voor gebruiken, maar daar hangt wel een stevig prijskaartje aan vast : 200€ ! Dat is me wat te duur, ik probeer het voorlopig nog met het vaste stuur ....

Km- stand : 14.100

5 opmerkingen:

 1. Mocht het grote voorwiel toch te extreem blijken, in de Raptobike 20" inch vork past ook een 451 wiel i.p.v. het 406. Dat trucje heb ik toegepast in mijn eigen voorwielaandrijver (met velgrem).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Had je voor een klapstuurtje ook eens gekeken bij Nazca? Die zijn voordeliger

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, ik wist niet dat die ook passen. Ik zal eens informeren, bedankt voor de tip !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed om te lezen dat terugplaatsen van originele kettingrol het probleem van rechtsaf draaien oplost. Intussen nog steeds probleem met stabiliteit rechtdoor en krampachtig sturen?

  Zelf geen ervaring of uitleg, maar volgens blog van andere tester, zou dit wel "normaal" kunnen zijn door grotere voorwiel.

  > The drag in the steering should be a lot smaller with a 20inch forward drive and the according bigger chain wheels and the consequently smaller chain tension.

  http://www.totolidou.de/bent/en/2012/05/05/raptobike-midracer-review-part-2-riding-impressions/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Had ik ook al gelezen, maar dat gaat over een Midracer. Die heeft een andere geometrie dan de Lowracer, dus rijdt ook iets anders ....

  BeantwoordenVerwijderen