zaterdag 19 oktober 2013

Lowracer eindelijk comfortabel zitje

De aanschaf van de Lowracer was eiglijk al een soort van compromis, alleen al vanwege het feit dat het alleen maar beschikbaar is met een kuipstoeltje. Mensen die mij kennen weten dat ik zwéér bij gaaszitjes op ligfietsen.
Na + 8000 km vind ik de Lowracer nog steeds een leuke fiets, maar dat zitje ...

Eerder dit jaar was er een ligfietstreffen op de wielerpiste van Peer. Daar stonden oa. trikes van AZUB, die ook modellen hebben met gaaszitjes. ICE heeft die ook, maar het alu frame van hun zit is van dikkere buis gemaakt en steekt aan de achterkant ook meer uit, zodat het AZUB zitje beter is geschikt om te monteren. 

Samen met Jan E. een bezoekje gebracht aan de Trike-Shop in Zonhoven om het allemaal eens te  bekijken en op te meten. Het toeval (?) wil dat de buisdiameter van de hoofdboom van de AZUB trikes en die van de Raptobike dezelfde is, zodat het voorste klemstuk van Azub ook gewoon op de Raptobike kan worden gezet :


Het achterste gedeelte is net zoals het standaard zitje heel eenvoudig verstelbaar, maar daar heeft Jan wel wat werk mee gehad. Hij heeft een extra buisje in het frame moeten monteren, omdat de bout niet dezelfde dikte had. Maar het ziet er netjes uit : 


Het nieuwe zitje kon wat meer naar achteren gemonteerd worden, zodat de trapboom ingeschoven moest worden. Daarvoor moest wel een stukje buis afgezaagd worden, omdat die anders niet diep genoeg teruggeschoven kon worden.  

De tasjes kunnen niet op het zitje gehangen worden zoals bij de originele zit, daarvoor is de nieuwe zit te breed. Die heb ik nu met 2 simpele tie-wraps aan de bovenste buis van het nieuwe zitje opgehangen. 

De bedrading van de koplamp moet nu wel opnieuw, die is door het inschuiven van de trapboom te lang en moet dan opnieuw netjes weggewerkt worden ....

En zo ziet het geheel er dus uit : 


Km-stand : 8.505

Geen opmerkingen:

Een reactie posten