woensdag 20 november 2013

Een paar 100 km verder ....

.... zijn we nog steeds uiterst tevreden over het nieuwe zitje. Ik heb het intussen al 2 keer lager gezet, ik zit nu meer achterover dan op het harde zitje  en dat geeft totaal geen problemen. Dat komt volgens mij omdat de gaaszit meer steun aan je schouders geeft dan de schaalzit (het is dan ook breder). Ook merk ik na het fietsen dat ik minder krampachtig het stuur vasthou, maar of dat nu écht met het gaaszitje te maken heeft .... 

Wat wél flink wennen was, is de wind tegen je billen. Door de gaaszitting zit je met je bibs vol in de wind, dat is bij deze koude temperaturen niet altijd even aangenaam. Maar dat weegt nog steeds niet op tegen het comfort van de zit !

De achterlichtjes heb ik ook moeten verplaatsen, die donderden er de eerste rit  al van de tassen af. De tassen hangen nu niet meer zo mooi als onder het schaalzitje, maar zolang de tie-wraps het houden, ga ik nog niet zitten verzinnen over een achterdrager. De achterlichtjes zijn nu vlakbij de achteras gemonteerd. Hiervoor heb ik wel het achterspatbord moeten verwijderen, want de arm zat ervoor in de weg. Ik heb nu zelf een variant geknipt van een volledig spatbord, eens kijken of dat bevalt.

Het spatbordje vooraan gaat er waarschijnlijk ook af. Dat zwiert het spatwater naar de buitenkant, maar aan de rechterkant komt alles in de ketting terecht. Als het spatbord achteraan blijft zitten en niet teveel trilt/herrie maakt, ga ik er voor het voorwiel ook zo eentje fabriceren, ik zie nog wel .... 
Vandaag ook nog langs de fietsenmaker geweest om de ketting te laten vervangen (heeft nu > 5.000km). Nadat die zijn meetlatje tevoorschijn had gehaald en gemeten, wilde hij de ketting niet vervangen omdat die nog zo goed als nieuw is. Hij stelde voor om te wachten tot het voorjaar. Okee, doen we dat :-)

Km-stand : 9.060

Geen opmerkingen:

Een reactie posten