woensdag 17 april 2013

3-Wielige Lowracer

Afgelopen zondag was het Ligfietsopstapdag in Breda. Arnold had laten weten dat hij de 3-wielige Lowracer mee zou brengen, daar moest ik natuurlijk bij zijn ! Ik had de fiets al wel eens in de winkel zien staan, maar ik had er nog nooit mee gereden. Eergisteren dus wel. En zoals Arnold al zei : je merkt eiglijk niet dat je achteraan met 2 wielen rijdt. Optrekken en snelheid zijn naar mijn beleving kwasi gelijk als de 2-wielige versie, alleen is-t-ie stabieler in de bochten. 

Deze upgrade zou nog dit jaar beschikbaar moeten komen, maar dan wel in een verbeterde versie (met oliedempers met verschillende standen). Afhankelijk van de prijs een interessante optie om in de gaten te houden !


Km-stand : 7.225 

2 opmerkingen:

 1. Hoi

  Hoe heb je de bedrading van de naafdynamo weggewerkt? Wat was je kwijt voor het achterwiel.
  Wil het ook doen bij mijn Raptobike.

  Gr. Jan-Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De bedrading loopt via de binnenkant van de achtervork naar de onderkant van het frame en zo naar voren. Ik heb de draad met witte en zwarte tape vastgeplakt. Niet ideaal, want het blijft niet lang zitten, het wit wordt snel vies en is daardoor nogal zichtbaar. Ik overweeg om de koplamp op een andere plaats te monteren om minder bedrading te hebben.

  Wat het achterwiel me heeft gekost, weet ik écht niet meer. Ik heb de naafdynamo en spaken via Roseversand besteld, een vriend van me heeft het wiel gespaakt ...

  BeantwoordenVerwijderen