vrijdag 24 augustus 2012

Koopje !

Enkele ritten geleden viel ineens het schermpje van de fietscomputer uit. Batterij leeg. Op zich geen probleem, alleen kan je bij de VELO 8 van CATEYE geen ODO instellen, wat betekent dat je de bij elkaar gefietste km's kwijt bent en terug van 0 moet beginnen. Jammer, want dat is net het enige dat mij echt interesseert .... 

Gisteren ging ik mijn Rans Alterra Road ophalen bij mijn fietsenmaker en vroeg ik terloops of ze nog een "oud" model CATEYE hadden liggen met instelbare ODO, mét draad. In de grote lade onder de toonbank werd nog een doosje gevonden met een ENDURO 8, maar alleen maar het computertje, geen houder en zonder magneetje. Omdat het onvolledig was, mocht ik het voor 10 € hebben. Gelukkig bleek de ENDURO 8 te passen op de houder van de VELO 8 dus kan ik weer lekker verdertellen met gefietste km's !


Het achterspatbordje heb ik de laatste ritten niet meer moeten bijregelen, kennelijk heeft het zijn positie gevonden. En het blijkt nog min of meer te werken ook : ik was afgelopen week op visite in Kasterlee toen daar een onweer overtrok. Een dik half uur nadat het was gestopt met regenen ben ik terug naar huis gefietst op een nat wegdek en mijn nek bleef effectief droog. Vooraan voelde ik aan mijn benen dat het spatbordje het water effectief naar de buitenkant zwiepert, het is dus niet zomaar een verkoopsargument, het werkt kennelijk écht !

Kwa zitkussen heb ik mijn ding min of meer gevonden : de dikke Ventisit Comfort in de standaard overtrek. Wel vreemd dat de L overtrek die ik van Arnold kreeg voor mijn L stoel te groot is, het maatje M dat ik zelf nog had liggen van mijn vorige stoel,  past met de dikke Venitisit prima en ligt het best totnogtoe.

Km-stand : 6.735

Geen opmerkingen:

Een reactie posten