dinsdag 1 april 2014

Crash ! Boom ! Bang !

De combinatie van een 20" wieltje met dun bandje op kiezel blijkt geen ideale mix te zijn. Gisteren vertrok ik voor een ritje met de Lowracer langs het jaagpad richting Arendonk. Er zit al een paar maanden een strook van zo'n 3km onverhard tussen, in afwachting van een nieuwe asfaltlaag. Tot vorige week was dat nog een zand/grintlaag die netjes was platgereden zodat je daar zonder problemen met dunne bandjes kon overrijden. Maar kennelijk hadden ze er recent midden in deze onverharde strook losse kiezel bijgestrooid (?), waar ze me gisteren mee verrasten. Ik merkte dat het voorwiel ineens begon te zwabberen en voordat ik er erg in had, schoof ik onderuit op mijn rechterzij een gleed ik tot ik tot stilstand kwam. Ik reed op dat ogenblik iets van een 25km/u, zeker niet harder. Godver .... ! Broek kapot, rechterbil flink geschaafd, de mesh van het zitje gescheurd en een stukje van de rechterpedaal afgebroken. Maar geen grote stukken, want ik kon nog verder fietsen (wat ik toch nog maar een stukje heb gedaan, om te voorkomen dat ik al meteen stijf in m'n rechterheup zou worden).


Thuisgekomen maar meteen een nieuwe mesh besteld en ook een nieuw setje pedalen. Toch maar weer tweezijdige deze keer, dat vertrekt toch iets makkelijker. Het zijn de PD-M530 geworden, gisteren besteld en vandaag al geleverd : 


Vandaag héél stilletjes in de ligstoel in de tuin, zo weinig mogelijk bewegen, want wat kan dat pijn doen, zo'n opengeschaafde bil (auw !).

Km-stand : 10.310

Geen opmerkingen:

Een reactie posten