maandag 16 juni 2014

Nieuwe ketting

We zijn intussen 6.815 km met de huidige ketting aan het rijden, hóóg tijd om die te vernieuwen. Vandaag dus naar de fietsenmaker, die meteen z'n meetapparaatje weer te voorschijn haalde. De ketting was bijna 0,5cm te lang dus ja, inderdaad tijd voor een nieuwe.

Wat de dikke banden betreft : die bevallen prima. Méér comfort vooraan, zonder dat ik merkbaar minder snel rij. Blijvers dus, al denk ik niet dat ik met een F-lite ook de 10.000 km zal halen. We zullen wel zien ....

Km-stand : 11.400

zondag 1 juni 2014

Dikke-banden-fiets

Ik ben al jaren liefhebber van dikke banden, dat is intussen wel bekend. Jammer genoeg is de bandbreedte bij de Lowracer vrij beperkt (50mm vooraan en maar 40mm achteraan). Op de ligfietstestdag in Peer had Etienne van EMVelomobiel vandaag een F-lite bandje voor me bij. Terug thuis heb ik de Schwalbe Kojak vooraan vervangen door de F-lite, de Kojak achteraan door een B-Twin 26" band van de Décathlon. Door de dikke banden passen de spatborden er nu niet meer op (de alu armpjes zijn nu in lengte te kort), maar de Lowracer is zowieso een mooiweerfiets, zo dus alleen maar fietsen als het droog blijft. 

Het ziet er wel meteen anders uit, zo'n dikke-banden-fiets : 


Eens benieuwd of de fiets nu comfortabeler rijdt, wordt vervolgd ....

Km : 11.155